Groep 1/2 Waterland

Waterland bestaat uit enthousiaste leerlingen en juf Mieke Hoiting.

Juf Mieke werkt op maandag t/m vrijdag in de groep.

Er wordt volop geleerd, gewerkt, gezongen, gedanst en gegymd in Waterland. Wij werken met de methode Piramide en er komen verschillende thema’s aan bod in een schooljaar. Er wordt vanuit Piramide gebruik gemaakt van dagritme kaarten en van een planbord. Op dit bord kunnen de leerlingen zelf inplannen in welke hoek zij gaan werken. Ook geven wij gerichte taken die aansluiten bij het thema. De kinderen gaan aan het werk met ontwikkelingsmateriaal of maken een teken- en / of knutselopdracht.

Twee maal per jaar verzorgen wij een voorstelling voor ouders, waaronder één dansoptreden. Ouders zijn van harte welkom tijdens de optredens van de kleuters.

Vlak voor de kerstvakantie houden wij een kerstdiner in de klas en komen alle kinderen in het donker naar school om gezellig te eten.  Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontbijten wij in de groep en in april doen wij mee aan de Koningsspelen.

Ook bezoeken wij elk jaar met de groep de Openbare Bibliotheek in Beijum. Verder gaat groep 2 naar de schooltuinen en wij sluiten het schooljaar af met een schoolreisje.

Kortom in Waterland is veel te beleven!