Groep 1/2 Kikkerland (Zwerm)

 

In groep 1/2 Kikkerland zitten enthousiaste leerlingen en de leerkrachten zijn juf Inge Huisinga en juf Lia Hanenbergh.

Juf Inge is aanwezig op maandag en dinsdag en juf Lia op woensdag, donderdag en vrijdag.

Juf Hennie Meertens is tutorleerkracht en werkt met leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben op reken- en taalgebied.

In de groep werken we met de methode Piramide. Binnen de methode komen er twaalf verschillende thema’s aan bod die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters. Met het thema als leidraad doen de kinderen door spelen, spel, taakjes, zingen, voorlezen, bewegen en interactie nieuwe vaardigheden en kennis op.

Voor de ouders is er zes keer per jaar het meespeelmoment,  waarin ouders een kijkje in de klas mogen nemen en ervaren hoe het kind met het planbord en de (ontwikkel)materialen werkt.

Ouders zijn ook van harte welkom tijdens de optredens van de kleuters die een aantal maal per jaar plaatsvinden.

Vlak voor de kerstvakantie houden wij een kerstdiner in de klas en komen alle kinderen in het donker naar school om gezellig te eten.  Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontbijten wij in de groep en in april doen wij mee aan de Koningsspelen.

Soms maken we een uitstapje buiten de school, zo gaan we naar de bibliotheek, de schooltuinen en natuurlijk op schoolreisje.

In groep 1 Kikkerland hebben we onze kikkervriend. Elk weekend mag Kikker met één van de kinderen mee naar huis om een paar nachtjes te logeren. Het figuurtje “Kikker” past goed bij de kinderen in Kikkerland. Kikker en zijn vriendjes maken ook alledaagse avonturen mee en daar horen verschillende emoties en verhalen bij.